Andrahandsfynd

En liten tur till second hand hann jag också med i helgen.Billigt blev det såklart också, som det ska vara!

Några fina fågelfat fick bli mina. 
Två billiga ljusstakar tog jag med mig hem också. Längtar redan efter att få hitta en fin plats att ställa dem på i mitt hem i Göteborg! Köpte även lite kläder och en fin ram som jag inte tog några bilder på. 

Livet

I helgen har jag varit med en av mina absoluta favoritpersoner i hela världen. Hon må vara gammal och höra dåligt, men jag tycker om henne så himla mycket ändå, min farmor. Hon har alltid ett leende på läpparna och trots att hon inte har mycket så vill hon alltid dela med sig av det hon har. Hon visar kärlek i det mesta och klagar i det minsta, hon ser det lilla i det stora hela. 

Jag älskar att sitta där i min farmors gamla vardagsrum och lyssna på när hon pratar om livet. Det är som om hon förflyttas i tid och rum, till där och då, trots att hon sitter kvar på samma vanliga plats. För det är så det känns när hon sluter sina trötta ögon och börjar nynna på de gamla sångerna hon sjöng i skolan när hon var åtta år eller när hon berättar med inlevelse hur de som barn brukade uppvakta sin far på födelsedagen i sina unga år. "Det är precis som att öppna en bok" utbrister hon när hon sitter där och berättar om sina livs stunder. Och så kanske livet är, som en bok. Alla minnen, upplevelser, människor man har mött, platser och erfarenheter binds ihop till en enda stor bok med många kapitel. En dag kanske jag sitter där, med mitt barnbarn, och bläddrar i min bok. Den som lever får se. 

 

 
 

Funderationer.

Tillbaka på platsen där livet startade för tjugoett år sedan och allt är sig likt men ändå så annorlunda. Det är som att tiden stått still medan jag varit borta samtidigt som den rusat iväg i all världens hast. Det är så jag brukar känna när jag kommer hem nu för tiden. Jag liksom andas in samma småstadsluft som då, vandrar längs samma gamma vanliga gator som förr och stöter på välbekanta ansikten lite här och var, men ändå är det som om jag befinner mig i en stad som inte känner mig trots att jag känner den. Kanske har saker och ting förändrats häromkring, kanske är det så att för lång tid har flutit förbi eller kanske är det jag som har förändrats? Vad vet jag. 
RSS 2.0